city

city“Ani de tragedie domestica anulati cu o fraza de doi lei. Grotesc. Dar de zeci de ori e asa, e asa aproape mereu: descoperi la urma ca durerea, toata acea durere, era inutila, ca ati suferit ca niste animale, si era inutil, nu era nici drept, nici nedrept, nu era frumos sau urat, era doar inutil, tot ce poti spune la final e “A fost o durere inutila”. Sa-ti vina sa innebunesti, nu alta, cand te gandesti, mai bine nu te gandesti, tot ce poti face e sa nu te mai gandesti, niciodata, intelegi?”

“Trebuie sa incetez, se gandi.
Nu ajungi nicaieri asa.
Ar fi fost totul mai simplu daca nu ti-ar fi bagat in cap chestia asta cu ajunsul undeva, daca te-ar fi invatat, mai degraba, sa fii fericit stand nemiscat. Toate povestile alea despre drumul tau. Sa-ti gasesti drumul. Sa mergi pe drumul tau. Poate ca suntem facuti sa traim intr-o piata, sau intr-un parc, opriti pe loc, asteptand sa treaca viata, poate ca suntem o rascruce, lumea are nevoie sa ramanem pe loc, ar fi un dezastru daca am pleca, la un moment dat pe drumul nostru, ce drum? Altii sunt drumurile, eu sunt o piata, nu duc nicaieri, eu sunt un loc.”

“- […] cand esti tanar, durerea te loveste si e ca si cum s-ar trage in tine… e sfarsitul, ti se pare ca e sfarsitul… durerea e ca un foc de arma, te arunca in aer, e ca o explozie… ti se pare fara de leac, un lucru iremediabil, definitiv… chestia e ca nu te astepti la ea, asta e miezul problemei, ca atunci cand esti tanar nu te astepti la durere, si ea te surprinde, si mirarea e cea care te duce de nas, mirarea. Mirarea, intelegi?
– Da.
– Cand esti batran… adica atunci cand imbatranesti… nu mai exista mirarea asta, nu mai reuseste sa te ia prin surprindere… o simti, asta da, dar e numai oboseala care se adauga oboselii, nu mai explodeaza nimic, intelegi? E ca si cum cineva ti-ar pune niste kilograme in spate. E ca si cum ai merge si ai avea pantofii tot mai uzi de la noroi, si grei. La un moment dat te opresti, si acolo se termina. Dar nu sari in aer, ca atunci cand esti tanar, nu mai e ca atunci.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s