Love in the Time of Cholera

e ora aia intre iarna si primavara [calendaristic vorbind, cel putin], cand ai chef de oracole, chestionare, teste. il faci pe asta, despre carti, chipurile.

You’re Love in the Time of Cholera!
by Gabriel Garcia Marquez
Like Odysseus in a work of Homer, you demonstrate undying loyalty by sleeping with as many people as you possibly can. But in your heart you never give consent! This creates a strange quandary of what love really means to you. On the one hand, you’ve loved the same person your whole life, but on the other, your actions barely speak to this fact. Whatever you do, stick to bottled water. The other stuff could get you killed.

what, no more red wine? cat despre chestia cu “you’ve loved the same person your whole life” mmm, cred ca despre mine e vorba. si imi demonstrez permanent loialitatea by sleeping with other people. daca e vreo contradictie aici, i fail to see it. poate o fi de la lipsa de somn si de luciditate. de la nasul infundat. de la cola zero. de la marul verde fara gust.

vrn

si niste oameni inventeaza cuvinte. basorexia, vernorexia. primavara hormonala.

s. ti-a trimis poze din copilarie. zambetele raman la fel, constati. expresia ochilor. pe langa astea, sunt hainele alese de parinti. instantaneele de pe plaja. te bucuri ca pe tine nu te dadeau cu namol, apoi iti amintesti baietelul nesuferit cu care bunicu-tau voia sa te marite pe cand aveai vreo 3-4 ani, cum stateati amandoi tepeni in poza, in pieile goale. iti amintesti corabia de lemn din mijlocul raionului de incaltaminte pentru copii, tunsorile invariabil scurte [cu rare scapari catre un stil castron] si oroarea de briciul care iti zgaria ceafa, calutii de lemn pe care te catarai la frizeria Ciufulici, culoarea cafenie a picioarelor bronzate in verile atat de lungi. iata, aici poza de scolar cu Abecedarul sub nas; dincoace, cea cu Mos Craciun la o serbare oarecare; cu o scufie in cap, in patut; cu rude, cu jucarii, pe fotoliile alea inflorate asezate pe covoarele alea inflorate in fata perdelelor alora inflorate – dumnezeule, te gandesti, toti avem aceleasi poze de fapt, am defilat la ani distanta prin aceleasi decoruri, fiecare rumegand alte frustrari si timiditati si bucurii tampite si lacrimi si exasperari copilaresti, cum nu se poate mai serioase.

Advertisements

2 Comments

  1. + corolarul “o sa mor si o sa le para rau ca mi-au zis cutare lucru, or sa vada ei!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s