fericirea este atunci cand

FERICÍRE, fericiri, s. f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. ◊ Loc. adv. Din fericire = printr-un concurs de împrejurări favorabile. – V. ferici.
Sursa: DEX ’98 (1998)

FERICÍRE ~i f. 1) Stare de mulțumire sufletească deplină. 2) Stare de satisfacție deplină. ◊ Din ~ datorită unei împrejurări favorabile. [Art. fericirea; G.-D. fericirii] /v. a ferici
Sursa: NODEX (2002)

(de pe dexonline)

Undeva intre 1998 si 2002 s-a dus dracului intensitatea.

Advertisements

4 Comments

  1. fericirea este atunci cand intri pe un tumblr la care revii dintr-o inertie suspecta, mereu cu gandul de a-ti procura o placere rapida, un ha sec cat sa inchida noaptea, unde acum descoperi opt feluri pentru o limonada ‘pescuita’ , dar nu poti citi, asa ca dai zoom doar pentru a vedea undeva in lateral o lista care a stat acolo dintotdeauna, poate, numai ca abia acum ai observat-o, iar in lista o curiozitate absoluta, ciudata : dovada clara, alb-pe-negru-pe-pixel, ca baietii care-ti vorbesc mereu modern, pe care i-ai ascultat intotdeauna in masina la drumuri lungi in jurul orei bufnitei la radioul de milioane de romani si care te-au determinat sa crezi pentru o microclipa ca viata e si pop, nu numai poc, ei bine, dovada ca mai au si alte melodii decat placutele dar uberuzatele hituri. dar fericirea nu este inca acum, ci atunci cand mainile se misca superrapid : ctrl+t de trei ori, ctrl+c, ctrl+v de trei ori, si nu stii inca pe care sa asculti din cele trei, fiindca stii ca fiecare va fi grozava si va fi ascultata de necuantificabile ori. insa, trebuie sa te decizi, iar acest segment de spatiu-timp, sau ce o fi, care uneste cunoasterea posbilitatilor cu adevarata realizare a uneia dintre ele nu este – si nu trebuie sa fie – decat fericirea, care apoi dispare secunda cu secunda , pe masura ce liniuta utubului devine mai rosie, tot mai rosie.

    cine spune ca nu-i complicat cu fericirea ?

  2. @minona: fericirea a disparut pentru ca posibilitatea s-a transformat in realitate palpabila (ma rog, auzibila) ergo in secunda 2 si-a pierdut farmecul, asa cum patesc (mai) toate visele indeplinite? Sau pentru ca cele trei melodii nu erau genul care fac viata mai pop, ci dimpotriva?
    A, si defineste “inertie suspecta” 🙂

  3. oh nu, nu stiu de ce a disparut sau dispare fericirea. bineinteles, ca oricare alt om normal, melancolia – ca traire dureroasa a unui prezent simtit deja ca trecut – e mai mult decat a doua natura, dar asta nu m-a oprit sa ma bucur de muzica, in special de wild wild water (gluma protocronista : modern talking anticipeaza internetul!), chiar cu toata imagistica de mai tai in hawaii pe are o evoca involuntar.
    nu ma descurc cu definirile, dar daca tot am starnit o curiozitate as putea la fel de bine sa incerc sa o inabus, nu? eu nu am tumblr, iar ca descoperire e una recenta, si chiar daca nu petrec mult timp navigand printre imagini l-am ‘citit’ pe al tau ca pe o carte buna (na, poftim compliment postmodern), de aici ar trebui sa rezulte inertia. cat despre partea ‘suspecta’ au englejii astia de le stiu pe toate un termen, procrastinate, care e intraductibil, insa poate fi asimilat cu o asezare bizara – suspecta – a, uhm, eului, de parca trupul e satul sa fie trup, moment in care ai face parca fara sa faci si ai fi fara sa fii. nu stiu ce-am scris, sincer, dar te lamuresti tu daca e ceva de lamurit.

  4. de la Wikipedia citire – “Procrastination […]: putting off important tasks in order to do something from which one derives enjoyment.”. Daca-i pe-asa, atunci sa procrastinam linistiti, in cautarea enjoyment-ului. Cu conditia sa nu se lase cu vinovatii prea apasatoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s