Like Crazy [2011]

Jacob si Anna traiesc un an de miere adolescentin, inceput cu un biletel de amor lasat discret pe un parbriz. Biletel ce promitea poezie si pasiune si toate lucrurile alea pe care ni le baga in cap literatura. Lucruri atat de grozave incat ar fi fost nedrept sa se sfarseasca odata cu expirarea unei vize de student. Asa incat cei doi isi prelungesc povestea peste vacanta de vara, fara sa se gandeasca prea mult la consecinte: de-acum vama americana o trateaza pe Anna de infractoare si ii interzice urmatoarea intrare in tara. Urmeaza drama despartirii, tentativa unei relatii la distanta, bad timing-ul diferentelor de fus orar si sentimental, uitarea. Supravietuiesc, totusi, fragmente ale sentimentelor din vara aceea memorabila. Se mai intampla mici intalniri, ca niste vacante din viata, dar viata e acum in alta parte, e la job-ul fiecaruia, e in tara fiecaruia, intre prietenii fiecaruia, in bratele oamenilor care le sunt mai aproape, chiar daca nu sunt “cei alesi”.
Si totusi ramane ceva din nebunia aia trecuta, raman amintiri care zgandare si nu te lasa sa dormi, si nu te lasa sa traiesti deplin, ramane visul revederii, al construirii unei vieti impreuna. Insa e tarziu, intimitatea se regaseste greu, cuvintele sunt stangace si se sparg zgomotos de podea, si nu stim daca tesatura destramata treptat se va putea carpi cumva, cat sa reziste.
So, e un love-story indie, cu soundtrack misto (The Mary Onettes, M83 , Fool’s Gold) si aer proaspat; nu e vreo capodopera dar e ok, light, de primavara.

imdb
Regia: Drake Doremus
Cu: Felicity Jones, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence

Advertisement

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s