cold & colder

prima victima a frigului pe care am vazut-o de aproape a fost un sobolan. zacea langa Casa Presei in zapada, cu gura deschisa in ceva ce parea un ultim tipat, da, ma rog, asa-mi place mie sa il infasor intr-o poveste lacrimogena, sa trecem. usor umflat, avea blana cafenie si colti rozalii. a ramas acolo doua zile. nu stiu ce-are lumea cu sobolanii, gandacii mi se par mult mai scarbosi, cum umbla ei unde nu le fierbe oala, printre vase si dulapuri.
iarna se simte in muschii spatelui, mereu contractati dureros, in umerii cocarjati, in pielea de pe maini care se usuca morocanoasa, in gatul iritat de fularul de lana, in sosetele ude care aterizeaza din cand in cand pe calorifer, in lipsa de chef de orice, in zapada murdara pe care o framant sub talpi, zahar tos de proasta calitate.
iarna se simte in pofta nemasurata de somn, in resoul pe care il tin langa pat, in lista lunga de carti pe care as vrea brusc sa le citesc, in tendinta de cuibareala sub plapuma careia imi vine din ce in ce mai greu sa-i rezist, in dorul de ghiocei.
iarna se simte in oase, in pori, in cristalele de gheata pe care le trag pe nas, in sprancenele care intepenesc brusc la iesirea din bloc, in gleznele nesigure pe gheata, in urechile lungi ale caciulii trase peste casti, in paharutul de palinca degustat pe post de medicament, in oamenii de zapada cazuti in dizgratie, manjiti de smog, alunecati indecent intr-o rana prin cate o gradina meschina de bloc.
si in melodiile care ma urmaresc tot iarna se simte.

Advertisements

1 Comment

  1. şoarecii şi şobolanii sînt drăguţi, gîndaci să nu văd, că mi se ridică părul pe spate.
    dă cu chestii pe mîini, c-o să regreţi cîndva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s