hot in the city

Nu am chef sa alerg dupa 335-ul care se apropie de Casa Presei, asa ca mai stau 15 minute in valurile de caldura care matura intersectia. In 131 e o racoreala statuta, cu iz de piei asudate, nimeni nu deschide geamul ca sa nu strice atmosfera, imi fac urechile palnie la muzicile mele si astept sa treaca vremea.

Cobor la Aviatorilor, in fata mea e autobuzul ratat mai devreme, dau fuga dupa el, soferul imi inchide usa in nas, o deschide la loc, ma urc triumfatoare, usile se trantesc in spatele meu, masina porneste si in secunda urmatoare simt transpiratia tasnind din toti porii. Din fiecare milimetru de epiderma infloreste o picatura de apa, vad ca gemuletele alea meschine sunt deschise si lumea asuda cu dintii stransi, deci asa o sa fie pana acasa, 45 de minute de sauna in inghesuiala, hmmm, ma tem ca or sa ma apuce nervii si panicile, ca o sa dau in tahicardie si exasperare.
In schimb sunt zen ca un calugar budist adulmecand mireasma ciresilor intr-un templu bine umbrit.

Pantalonii mi se lipesc de picioare, in spatele meu e cutia motorului si ma lipesc de plasticul incins cu o voluptate stupida a flagelarii, n-are nicio importanta oricum, in jur toti sunt incruntati si pandesc lacomi cate un scaun care se elibereaza, eu simt apa racorindu-se pe trup si imi vine sa inchid ochii asa cum stau acolo, atarnata de un maner. Langa mine, pe un scaun, o domnisoara cu imprimeuri florale face integrame. Ma uit peste umarul ei: tema paginii e “romantism intarziat”.

La Iancului ne asteapta o multime care insista sa se inghesuie, trei burti si un cot ma imping in peretele masinii, cu coastele mulate pe un aparat de compostat. Doua maini lipicioase ma gonesc de pe manerul unde ma agatasem asa ca ma apuc cum pot de o bara, e calda, calda sub palme si un alt val de caldura vine sa ma cutreiere, ma amuz in sinea mea, respir masurat si singurul lucru care ma deranjeaza e un parfum dulceag si tare de undeva din stanga. Nu ma uit, nu adulmec, nu vreau sa vad cine e imbecila care foloseste asa ceva pe canicula, nu vreau sa-mi stric starea.

Un domn cu adidasi albi si sosete negre ma calca pe piciorul stang. D-aia nu-mi plac mie sandalele. Domnul ma calca din nou si isi cere scuze. „Nu face nimic” ii spun, cu convingere. Asa ca ma calca iar.

In timp ce peste capetele noastre curge o voce care ne indeamna „fiti partenerii nostri pentru un transport civilizat”.

Advertisements

6 Comments

  1. sa nu te auz la iarna ca de ce a venit si cand pleaca. hai cu metroul dupa 9. e cald si gol 😀

  2. stai in aceeasi zona cu mine, se pare! Si eu folosesc 335 si 330 pana la dorobanti sau televiziune. Esti din Titan, nu? Facem o gasca?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s