some say solitude is bliss

[…] cynicism, Martha, is a very lonely virtue.

Julian Barnes – “Anglia, Anglia

Advertisements

25 Comments

 1. nuuuu!
  nu-mi place chagall (sorry, mewsette!)
  si cu ‘datcha’-urile alea sub ei, yuk!
  dc n-ai pus ceva mai abstractionist? mai expresionist? mai conceptualist? mai cubist? mai suprematist? sau macar mai popartist? 🙂

  ps & yes: solitude IS bliss 😉

 2. mie imi place asa ne-abstractionist-conceptualist-intelectualist-trendynist:)
  must be the russian blood

 3. of, mie imi pare rau, dar porcarioarele astea romantioase ale evreului rus, sunt bune la fete impresionabile…atat imi amintesc despre.
  singuratatea e un lux, dar nu lux in latineste. 🙂 SI VREAU SA FIU PRIMA CARE II UREAZA “Happy birthday” domnului Alex Leo Serban! Feliz aniversário! Feliz cumpleaños!
  “Que de bonheurs possibles dont on sacrifie ainsi la réalisation à l’impatience d’un plaisir immédiat.” Marcel Proust

 4. merci, merci, ma petite mewsette, t’es mignonne 🙂

  si, pt k zilele trecute am auzit-o pe carla bruni cintind intr-un coafor (n-au gusturi rele coafezele astea din lisboa!), o dedicatie (hai, 2, k j’ai l’embarras du choix…) pt tine, pt bola & pt cei/cele k voi:

 5. Ei bine, atunci sînt o fată impresionabilă, why not. (Tot așa cum, la vreo 14 ani, mărturiseam că îmi place Minulescu. Diotima: Un poet minor pentru domnișoare sentimentale de provincie. Asta e, sînt o domnișoară sentimentală de provincie. Live with it, folks.)

  Ach, și domnul Unspeakable e rac? Trebuia să-mi dau seama.

 6. @ dl. als
  carla e si mai frumoasa -n realitate? are ochii albastri, etc? si stilistii , ce sansa pe ei…sper ca dupa ce norocosul de sarkozy nu va mai fi presedinte s-o piarda pe carla:D n-arata deloc a italianca ci a frantuzoaica pur-sange( ca tot erau palarii english in zona) 🙂
  @ domnisoara pinocchio
  schimba ‘unspeakable’ sau asa ai invatat sa vb in cartuliile alea siropoase? please. me.

 7. e nasol sa fii o fata impresionabila sau ce?
  i’m a total sucker for porcarioare romantioase, i guess. desi Chagall mi se pare departe, foarte departe de definitia asta.

  @voroncas: dada, that too! dar eram mai pe linia Let’s elope today / Or find a secret hideaway 🙂

 8. @ mewsette: “The unspeakable” este, pe lîngă ce știm că e, un citat de film: Lynn Redgrave holbînd ochii ca la focul Gheenei și răspunzînd înfricoșată întrebării lui Brandon Fraser: “The unspeakable!”

  A good cast is worth repeating, așa-i?

 9. ma chere mewsette, ‘fata impresionabila’ pinocchio este un domn care credeam/speram k a disparut & care tinea un blog in care-si povestea traiul casnic (as is: lasati-ma sa casc) alaturi de un ‘domn inginer’… sau invers, nu mai stiu – sincer, nu m-a pasionat subectu
  antipatia e reciproca, deci, pt k eu si gay-ii = 2 linii paralele 😉

 10. atunci sa ignoram. sa-l lasam sa viseze la brandon fraser 😛 daca e ceva ce-mi displace la gay e vorbitu’ la pers. I gen feminin ( adica de ‘una singura”), e ridicol ca si vb. unei lesbi la pers. I gen masc ( bleah).
  in rest daca gayi sunt bi si se numesc verlaine, rimbaud, jodie foster, etc si sunt ‘normali-la -cap’ si discreti, e treaba lor 🙂
  *cam 90% din bloage ar trebui sa dispara, ca m-am simtit ‘de acolo’ in ultimele articole ale dvs. de pe liternet .

 11. @mewsette: gay ppl vorbesc la pers.1 a genurilor din care NU fac parte? asta da teorie.
  + bi is better than gay? si mai interesant.
  daca vreti sa definiti “normali la cap” ar fi chiar si mai bine!
  daca nu, haideti sa incercam sa discutam la subiect, nu la persoana.
  valabil si pe sarbatoritii saptamanii, da?
  daca nu, inchid complet comentariile si se rezolva.
  multumesc pentru atentie.

 12. @pinocchio: dk m-ar fi kemat gepetto, there wd have been no pinocchio 🙂

  @mewsette: lascia perdere, n-ai cu cine!

  @bola: solitude IS bliss – dupa cum se poate vedea 😉

 13. Bola, din păcate da, gay ppl, cel puțin unii din ei, vorbesc între ei cu “fată”, “fă” și alte asemenea rafinessuri. Auzite la București mai des decît aiurea. Să zicem că e o fază trecătoare 🙂 Mewsette, chestia cu domnișoara impresionabilă a fost o turbulență comunicativă. Cum ziceai: Să ignorăm.

  La subiect, heh.

  Julian Barnes, excelent exemplu de cinism. Îmi amintesc de povestea lui din “Papagalul…” cu presse-papierul lui Flaubert, care la început fusese un papuc de-al iubitei, înlocuit apoi cu o bucată de catarg. Iubita indignată, maestrul entuziasmat nu atît de bucata de lemn în sine, cît de povestea ei, de faptul că povestea exista, extrem de precisă, de unde provenea obiectul, unde fusese găsit și cu ce instrument fusese scos de acolo. Povestea e totul, ca în “Gantenbein”, pe lîngă poveste iubita e pe locul doi, și ce iubită acceptă așa ceva? Iată singurătatea de lux, probabil că trebuie să fii Flaubert pentru asta.

  Cît despre Chagall, sper că nu încurc lucrurile, tabloul trebuie să fie din aceeași serie cu dublul portret cu paharul de vin. Acolo el este cel cu picioarele pe pămînt, ea cea exaltată, stînd pe umerii lui, acoperindu-i ochiul drept cu palma și desigur apăsîndu-l în jos. Aici tot ea este cea care îl trage în jos. Principiul feminin, terestru, ca peste tot, pînă și în Meșterul Manole. Sau, de ce nu, Alex Leo.

 14. @alsabia acum am vazut picaso, cat e de minunat!
  @si pinocchio insinuati ca flaubert isi baga ceva undeva si era gay dosit( chitit vreau sa zic)? 🙂

 15. @mewsette: nu e nimic de inteles, musiu pinocchio pianota in eter – faute d’eternite… 😉

 16. Haha, Mewsette, mai să cred că ați fost plecată în conced!

  Flaubert nu își băga nimic nicăieri, ce imaginație. Flaubert era un observator imparțial al evenimentelor, și desigur nu mai puțin savuros. (Peste anumite delicii nord-africane trecem cu vederea.)

  Dacă țineți neapărat la detalii: Bucata de catarg (dimensiunile erau și ele consemnate, nu le mai țin minte, dar nu erau ceea ce s-ar fi numit modeste) fusese găsită în intestinul gros al unui marinar bătrîn care, cum altfel, se jura pe ce avea mai sfînt că habar n’avea cum a ajuns acolo. Doctorul, în virtutea unei vaste experiențe, extrăsese obiectul cu un forceps. Mai departe nu mai știu cum ajunsese obscenul instrument pe biroul lui Flaubert, cert este că înlocuia condurul iubitei. Și că iubita se simțise profund jignită.

  Asta da cinism, eeh?

 17. brie, io stiam ca gheii e distepti. in ce limbi si ce carte ati citit dvs. cu acel fetis- carma , vele, catarge, pupa cu forma ascutita, prora, etc? tot n-am inteles nimic dar e vina mea sigur:)
  marinaru’ ala a scapat in orisice caz de cancer de colon.

 18. hihi: ce gasesc in voluminoasa (704 pag.) dar luminoasa biografie a lui beckett ‘damned to fame’ scrisa de james knowlson (thx, egon!), la pp. 451-52:
  ‘in berne they received, in beckett’s words, the ‘unbelievable’ hospitality of their hostess, ida chagall, daughter of marc chagall (…). beckett was relieved to find that he had no difficulty in keeping off the subject of her father’s paintings, which he disliked intensely.’ 🙂

 19. Mewsette, răspund mai bine mai tîrziu decît niciodata 🙂
  E vorba de “Papagalul lui Flaubert” de Julian Barnes. Nu sînt sigur în ce limbă am citit-o, dar sper că în engleză, originalele sînt întotdeauna de preferat; deși e posibil să fi fost și o traducere germană.

  N-am idee cît de mare era primejdia cancerului de colon, dar poveștile cu diverse obiecte de dimensiuni considerabile (să zicem Sunday Times, ediția de weekend) pierdute în diverse cavități anatomice ale persoanelor de ambe sexe sînt un banc clasic în cel puțin două subculturi: printre gay și printre medicii de la spitalele de urgență.

  ALS, am întîlnit și eu prin cotloanele internetului fiica unei celebrități de mare importanță pentru mine. Am corespondat o vreme în particular, și într-o bună zi a încurcat adresele și i-am văzut numele de familie. Mi-a răspuns la întrebările inevitabile, dar a preferat să nu vorbim despre opera tatălui, și, în general, să fie tratată pentru ceea ce este ea însăși. Cu atît mai mult respect amîndorura!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s