nerusinare

BOR consideră că actuala criză financiar-economică este rezultatul “unei profunde crize spirituale şi morale care poate fi depăşită prin sporirea credinţei, a rugăciunii şi cooperării pentru a finaliza un lăcaş de cult care adună oameni, care sunt învăţaţi să se respecte şi să se ajute reciproc” [de aici]

eu una sunt satula sa platesc impozite din care o parte sa mearga pentru finantarea unor institutii nerusinate. precum cea citata mai sus. nu inteleg de ce biserica este “institutie de stat” in Romania. consider ca banii mei ar fi folositi mai bine daca ar merge spre pensia bunica-mii, si nu spre buzunarele unor nesimtiti. pacat ca nu ma intreaba nimeni.

pe biserica s-o finanteze credinciosii ei. aia multi, care se declara ortodocsi prin recensaminte, si pe urma uita. sa faca bine sa scoata bani de la tescherea si sa doneze pentru constructia de biserici. nu ca n-ar fi oricum ENORM de multe, construite cateodata una langa alta. cu siguranta ne trebuie si Magaoaia Neamului ca sa iesim din criza. aia estimata la 400 de milioane de euro. sa vezi pe urma seninatate si bunastare pe popor.

continuarea lucrărilor de construire a bisericilor, ca şi începerea construirii altora, asigură noi locuri de muncă şi combate individualismul prin cultivarea spiritului comunitar de solidaritate socială”, se arată în comunicatul de miercuri al Patriarhiei Române. (din aceeasi sursa)

din spirit comunitar isi iau preotii mertzane si bmw-uri. din spirit comunitar vorbesc la telefon in timpul slujbelor (“da, am avut o inmormantare, dar termin aici, nicio problema“). spumega spiritul comunitar in privirea ucigatoare a popii care te priveste scarbit ca nu i-ai dat bani pentru ca ti-a stropit prin casa cu apa (“sfintita”, whatever that means). efectiv da pe-afara filantropia din masinile preotilor indesate cu faina, ulei, vin si tot ce mai aduc credincioasele pe la altar. credincioasele carora li se spune “nu luati ajutoarele alea de la UE impartite de primarie, UE e naspa, faina si zaharul ala sunt suspecte” (se pot scrie tomuri intregi despre aberatiile cu care sunt indoctrinati oamenii.. internetul e de la diavol, UE si ONU si NATO la fel, conspiratiile ne ameninta de peste tot, romanii sunt miezu’, neamul ales care va salva crestinatatea si omenirea etc etc).

s-o trimit si pe bunica-mea, dupa ce i s-o mai taia 15% din pensia aia nenorocita de 300 de lei, sa se solidarizeze popii cu ea. ori sa bata cateva matanii si sa-i treaca foamea.

hai sictir, mai.

Advertisements

12 Comments

 1. ai uitat de pasapoartele biometrice, cu semnu satanei 666 scotind flacari acolo printre cifre & litere 🙂

 2. Cel mai ironic e argumentul cu “criza morala”. Desi exista o problema morala si etica in societatea contemporana, datorata egoismului care vine cu cultura de consum, in nici un caz ca nu e crestinismul peste asta; credinta e cel putin o alta parghie de marketing si un mijloc de imbecilizare a populatiei.

  Criza de moralitate nu se repara prin credinta ci prin distrugerea prejudecatiilor (practic fundamentaul religiilor) si solidarizarea oamenilor in fata unei crize de resurse ce se desfasoara la nivel global. Crestinismul (si restul) este aproape paralele cu moralitatea; orice declara Biserica e cu intentii egoiste de a-si creste si consolida puterea, iar puterea Bisericii duce la feudalism pe plaiurile romanesti.

 3. noroc ca se mai gasesc “dastepti” din astia ca Dragomir sa elucideze misterele societatilor; hai noroc, sa traiesti.

 4. Au dreptate, cand s-a trait mai bine ca in evul mediu, atunci cand Biserica facea jocurile in societate?

 5. bine spus! ‘criza morala’ invocata de BOR pare dinacelasi folclor moralizator bisericesc pe care il canta si catolicii cu Papa in frunte… si cand colo ce se descopera inca in curtea lor…
  corect sictir!

 6. …HUOOOO PĂCĂ(licilor)TOŞILOR….(ŞTIE EI CARE)

  1.p.s. ….nu ştiu dacă o să fie tradusă în limba română,dar pentru cine ştie un pic de italiană,vă recomand cu căldură
  Vaticanul S.p.A.

  2.p.s. …să vedem un pic : pedofilie(catolici)..check,preacurvie(ortodocşi)..check,ciordit bani(ortodocşi+catolici)..check…lista ar fi scîrbos de lungă…a şi am uitat liantul principal;totul stropit din belşug cu tone şi tone de ipocrizie;a ălora cu rochii lungi dar şi a ălora cu pantaloni(minte) scurţi(ă)…vă las,mă duc să beau o bere cu popa de cartier şi să-mi povestească cine cu cine se mai f…te pîn’ Vatican….(pe bune)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s