2012 [2009]

2012-movie-posterTsunami peste Everest, California faramata sub ape, lava spumegand pe strazile oraselor si polii magnetici ai Pamantului plecati cu sorcova. Efectele speciale sunt quite breathtaking, asa ca mai uiti de coincidentele care sfideaza logica, de personajele-cliseu, de discursurile penibil-motivationale, de momeala metafizica (profetiile mayase) care nu se dezvolta mai deloc. Omenirea supravietuieste (fara ajutorul lui Bruce Willis!). “2012” is all about brainless fun. Si cu o ora cam prea lung.

imdb
Regia: Roland Emmerich
Cu: John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor

6 Comments

  1. daaa, inca un film la care nu se vede filmul de efecte speciale… si gamer si care mai e prin toamna asta. daca e cu apocalipsa e un subiect ratat din start . mai bine draga bola, vezi pe amanda in ‘griffin si phoenix’ , desi cred ca l-ai vazut deja. dar americanii astia nu s-au saturat de filmele lor ( de astea care se vor cu orice pretz blockbuster? 🙂

  2. N-am sesizat ca efectele speciale sa fie mai multe si mai spectaculoase decat in trailerele foarte bine lucrate, de altfel. Adica, pe mine nu m-a surprins placut absolut nimic in aceasta productie (ma feresc sa-l numesc film). Este incredibil de penibila si de jenanta cantitatea de sminteala, nesimitire si suficienta a acestui produs. Ce e mai rau cu acest 2012 este ca nu e deloc entertainment, e doar incrancenare si pretiozitate mult prea “precisa” ca sa te mai hahai.
    Cateodata, cred ca ar fi foarte eficient ca specialistii sa poposeasca mai atent si analitic asupra acestor productii, doar, doar critica de film va capata oaresce importanta si influenta, ca functie culturala; alteori realizez fie ca sunt lucruri mult mai importante pe lumea asta pentru care trebuie atentie, fie ca discernamantul, bunul simt si simtul critic nu mai au de-a face cu spiritul vremurilor (care spirit?).

  3. @Ileana: eu m-am ferit sa vad trailerele inainte, asa ca am avut retina ceva mai usor de impresionat. eram pregatita si pt faze penibile (ca doar “Independence day” a fost pe acelasi calapod), e adevarat ca nu ma asteptam sa fie ATAT de multe si de jalnice (finalul ala apoteotic, omfg, cu supravietuitorii care se indreapta spre Capul Bunei Sperante, come onnn).
    stii ca 2012 va avea un succes nebun, dupa cum o sa aiba si “Ho ho ho” ala, nu? ca doara nu Paranoid Park a fost in topul incasarilor de anu’ trecut, ci Nicolaescu..
    punem de o discutie ds critica de film si cui mai foloseste ea in ziua de azi? cu mine-avocatul diavolului, desigur:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s