s-ar putea sa nu se stie

ieri am dat o fuga prin Obor in cautarea furtunului de-nlocuit prin baie. “racord pentru baterie monocorp” imi zice o tanti de la articole menaj. suna foarte profi. “dar n-avem”. si ma pornesc prin hala, pe unde-apuc, m-as mai plimba printre tarabele incarcate, imi plac pietele toamna, culoare si miros si tot, de fiecare data imi vine sa cumpar vrafuri de legume si chintale de mere parguite, sa ma fac gospodina si casnica pentru cateva zile si sa pun muraturi ori zacusca. imi plac pastramele, as bea un vin, am chef de o distractie nesofisticata, de putina voie-buna.

dar avem treaba, victorie, gasit furtun, fuguta inapoi spre birou.

la scarile de la metrou un domn cu carti – nu pot sa rezist, ma uit si ma uit iarasi, am chef de poezii dar iau in schimb Yasunari Kawabata – “Kyoto sau Tinerii indragostiti din stravechiul oras imperial”. coperta misto, format mic, colectia Meridiane, de prin 1970. a cui o fi fost? ma intreaba daca mai vreau literatura japoneza, nu mai vreau, il intreb daca il mai gasesc acolo si maine. “s-ar putea sa nu se stie”, imi spune, cu cea mai misto expresie pe care am auzit-o in ultima vreme. cu cea mai blanda incertitudine.

in troleibuz doua pustoaice se inghesuie la usa, rasuflarea lor lasa urma pe geam, una se distreaza vazandu-si conturul genelor imprimat in abur, sufla din nou si deseneaza iar pana cand incepe sa i se duca rimelul. are vreo 6-7 ani, ma gandesc “rimel? wtf”. fetele chicotesc in continuare, incerc sa pricep ce spun dar e pe tiganeste, una manevreaza de zor un telefon iar cea cu gene vopsite porneste o cascada de vorbe repezite din care disting doar “cocalar… boxe canci”.

feeling mellow yellow golden brown, m-as duce intr-un parc cu frunze uscate.

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s