valurile

usor lovita in aripa dupa niste nopti cu alcool mult si somn putin, duminica am depozitat niste carti la talcioc, am zabovit pret de-o placinta, un mar si niste nuci sparte sub calcai, pe urma am luat-o agale spre casa, planuind o dupa-amiaza de refacut neuronul (aka “dormit-din-greu-cu-telefoanele-inchise-si-perna-pe-urechi”).
gresit.
acasa ma astepta o Niagara in miniatura, cu apa din baie tasnind sprinten dintr-un furtun rupt si baltind in camera pana la glezne.
futui.

nu stiu cine or fi fost cretinii care au proiectat baia mai sus decat nivelul camerei cu 5 centimetri, dar tare-as vrea sa le spun vreo doua. din fericire insa podeaua s-a dovedit a avea o vaga forma de copaie, cu suvoaiele stranse in mijloc, asa ca pagubele n-au fost de proportii (nu s-au ars prize, laptoape, routere, nu s-au imbibat fotolii ori dulapuri).

si da-i si lupta cu toate prosoapele din dotare plus o gamela cu care incarcam apa in galeata. apa care facea valuri-valuri in jur, care nu mai scadea dracului odata.
mai stiti povestile alea in care eroul se intalneste cu regina furnicilor si n-o striveste sub picior si ea e recunoscatoare forever si ii sare in ajutor exact cand e cazul? asa si eu cu vecinul de jos, ala care ma tinuse treaza cu muzicile lui si cu care, din fericire, nu apucasem sa ma cert.
omul a sunat la usa sa-mi semnaleze ceea ce banuiam deja – ca apa a ajuns pana la el, i-a pictat tavanul si ii curgea domol pe la instalatiile electrice. probabil ca aveam o mutra asa nenorocita, cu pantalonii suflecati, galeata in lacul din mijlocul casei si carpele fleasca in jur, ca in loc sa ma bombane a pus mana sa ma ajute. era vizibil baut, ceea ce l-a facut si mai intelegator.

tips & tricks: in caz de inundatie sunt ideale prosoapele de marime medie – alea mari se ingreuneaza de apa si se manevreaza cu dificultate.

in fine, apa s-a dus, pe jos s-a facut curat-luna, am cinstit vecinul cu o tuica si l-am expediat, astept cu interes momentul cand va pocni parchetul (poate o sa-mi creasca un baobab in miezul garsonierei, cine stie).

diseara – program cu instalatorul.

Advertisements

3 Comments

  1. Scuze ca iar intervin…Titlul e atat de virginiawoolf-ian, dar e atat umor in patania nu prea vesela, incat dincolo de acele cuvinte deslusesc tot chinul care a fost si s-a dus.( Duca-se). Curat Halloween( ca vine):D Sper ca instalatorul sa nu fie ca in filmu’ lu’ Peter Weir, si noaptea sa presteze streaptease.

  2. auch… ce mi-am dat eu seama la diversele inundatii a fost ca nici un prosop/carpa/mop nu e destul de bun. never. sper ca a fost spornica intalnirea cu instalatorul.

  3. a fost. spornica. not in a 70’s-cheap-porn-muvie way. but the right way:)
    instalator-model (nu bea nu fumeaza nu pute nu face mizerie nu vine peste 3 saptamani de cand il chemi)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s