joia dulce

intamplator, aseara ma durea capul. rau. un sfert de craniu pulsand in ace mici si ale dracului. ochiul stang, gata sa explodeze. finally, am atipit. m-au trezit Captain & Tennille cu “do that to me one more time” si pe moment n-am stiut daca nu cumva visez ceva soft-porn, siropos si penibil. nope. era un vecin fara somn. care a continuat melopeea cu laurentiu cazan si inevitabila “sayyy somethiiiing”. stiti ce misto rasuna zbieretele alea de asin scopit dimineata intr-un bloc adormit? foarte. foarte misto.

am stat sub plapuma simtind cum incep sa ma treaca transpiratiile de nervi. am coborat si am bajbait dupa ceva cu care sa ciocanesc in calorifer, conform obiceiului impamantenit de a comunica cu vecinii. n-a avut efect. m-am intors in pat si mi-am apasat pe urechi vreo 3 perne (da, am multe). degeaba. omul o daduse pe melodii dance romanesti. horror. m-am gandit ca tot e bine, macar nu sunt manele. ce sa fac, ce sa fac – m-am dus sa ma uit pe geam in jur, in speranta ca depistez porcul si magarul. singurul geam luminat era cel al vecinului de jos, asa ca intr-un acces de furie exasperata m-am apucat sa zdupai pe dusumea, sperand ca trimit un mesaj ceva mai clar. fix pix.

n-aveam chef sa citesc, ma usturau ochii, in casa era frig, m-am gandit sa ma imbrac si sa merg sa-i bat la usa, pusa pe scandal. dar habar n-am cine sta acolo, si mi-am facut socoteala ca e probabil unul din masculii pe care ii gasesc seara in fata blocului, masurandu-si barbatia dupa distanta la care scuipa coaja de samanta. asa ca am renuntat. si-apoi ce poti face in situatii d-astea? sa merg acolo si sa-i spun “va rog, nu mai fiti nesimtit, ca as vrea sa dorm”? eu nu voiam decat sa sun, sa-mi deschida usa, si sa-i aplic o directa zdrobitoare in figura. atat. ce dialog, ce “va rog frumos”, nimic. poc. trosc. buf.

in timp ce fantazam asa ineficient, vecina de deasupra s-a activat si ea (am auzit catelul agitandu-se) si a inceput sa ciocaneasca in aceleasi nenorocite de tevi reci de calorifer. yeah right.
asa au trecut vreo doua ore. dupa care am atipit brusc si adanc pret de 10-15 minute, pana a sunat ceasul.

asa ca azi incerc sa trec cumva peste orele de work, cu nervi si somn. si cu dureri de cap din nou – o minge de tenis cenusie si tocita care-mi pluteste vag prin teasta si face un zgomot ingrozitor de cate ori se izbeste de pereti.
joia dulce, cum ar veni.

Advertisements

2 Comments

  1. Ce poti face ?Simplu, daca nu ai facut krt :

    1. Vorbesti cu el si spui ca o sa chemi politia daca nu pune mai incet
    2. Chemi politia …

    Am avut problema cu un vecin care gaurea simbata la ora 14 peretii . Nu am facut krt(decit incepator…) , asa ca am aplicat 1 si 2 si s-a potolit. Ma rog, citva timp nu ne-am mai salutat …el pe mine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s