si ei sunt ai nostri

*

La Posta. Un domn bine, cu telefon scump, ceas scump si ghiul o intreaba pe functionara “Pe mine ma trec la expeditor sau la destinatar?”. Ceva mai incolo ii intinde un formular, functionara ii spune “Nu ati completat localitatea”. El raspunde “Pai nu stiu ce e aia. Trec acolo judetul?”

*

In 335, doi teenageri nu tocmai cocalari discuta cu voce ridicata despre masinile de pe strada, unul din ei se scobeste temeinic in nas apoi se sterge pe geam, pe urma face farame biletul de autobuz si il da pe jos. Trecem pe la Baneasa, in stanga peste lac se vede cladirea Romtelecomului, unul zice “Ia uite ba, Romtelecom”. Tipul cu nasul scobit ii raspunde “Da, ba, boule, e Palatu’ telefoanelor”.

*

Pe la Dorobanti colt cu Dacia ma interpeleaza o doamna batrana cu un copchil de mana: “Unde gasim si noi un magazin aicea?” “Ce fel de magazin?” intreb. “Un magazin de unde sa gasim si noi sa cumparam niste lucruri” raspunde senin.

Advertisements

12 Comments

 1. Daca te apuci sa monitorizezi prostia, chiar si aia aparent spalata, o sa ajungi prin a umple cu ea toate rafturile bibliotecilor din lume.

  O stii p’aia cu DeGaulle intring in Parisul eliberat? Un grafitty spunea, pe un zid, “mort aux cons”. “Vaste programme”, ar fi replicat generalul.

 2. lol, da, o stiu, astea m-au frapat pt. ca m-am lovit de ele in doar cateva zile. ar trebui sa umblu permanent cu castile pe urechi:)

 3. cand veneam cu trenu de la cta, se vedea la un mom dat casa scanteii..un nene zice lu fi’su : “uite, tata, palatu telefoanelor” 🙂 bine ca n’a zis ca e palatu parlamentului..

  nenea cu ghiul trebuia sa se treaca la lost items.

 4. Eu sint in faza in care ma mir cum de supravietuieste 70-80% din populatia Romaniei. Cum de au job’uri, cum de isi cistiga existenta, cum de nu uita sa respire.

  Apoi ma intreb daca nu cumva sint eu defect, daca nu exagerez crezind ca viata si vietuirea sint lucruri complicate, care necesita abilitati dezvoltate.

 5. Bola, cunosc asiatici si africani care se intreaba de ce or fi scuipand atata romanii, pe strada… ce sa mai vorbim de intinsul diverselor excretii…

  MBadragan, nu te mai intreba, iti spun eu cum supravietuieste populatia. False pensii de boala (milioane!), basca maternitatea lui Nastase, in care se refugiaza toate tzopicile care zabovesc seara in fata blocului, la o tigara si o votca.

 6. @Sosetuta: “tzopicile care zabovesc seara in fata blocului, la o tigara si o votca” bai, tu ai trecut pe la blocul meu! a, ba nu, acolo e vorba tigara cu berea la pet. si mormanul de coji de seminte in fata.

 7. super exemplele! felicitari! sa mai scrii!

  insa bucurestiul e locul unde am intalnit cei mai multi oameni care vorbesc singuri (sau cu vreo poersoana imaginara) – pe strada, in autobuz, prinauntruri… unii chiar se cearta!
  si nu, nu au casti sau henţfri…

 8. LOL

  sa inteleg ca iar ti-au ridicat masina si tre sa folosesti RATB-ul?:)

  dom’ne, din moment ce ziare ca Libertatea exista si nu numai ca exista ci si sunt citite, atunci e normal sa te intersectezi cu persoane de astea, de poveste.

  da’ pe batrana stiu, poti sa o ierti, ceva circumstante atenuante ‘roza’ et al…

 9. Bola, vad ca ai recunoscut specia! Dar inca n-ai idee ce colectie de tzopi poti studia, odata ce te decizi sa-ti pui masca de gaze si sa te amuzi. Totusi, apropo, n-ar fi mai bine sa-i gazam?!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s