bucurestiul – ucis metodic

aveti mai jos un comunicat primit ieri de la Asociatia Salvati Bucurestiul.

si o intrebare idiot-retorica de la mine: oare din ce material trebuie sa fii facut ca sa activezi cu succes in politica romaneasca?

PDL-PNG-PRM continua bataia de joc la adresa bucurestenilor

Majoritatea PDL-PNG-PRM a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a aprobat azi 8 PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale) derogatorii. Prin aceste PUZ-uri se permite investitorilor sa construiasca mai inalt si mai dens decat in prevederile Planului Urbanistic General. Consecinta pentru locuitori este aglomerarea orasului in general si a traficului in special si mutilarea estetica a zonelor istorice ale orasului.

Cadoul facut investitorilor prin votul de azi este estimat la 9.600.000 euro.

Este evident ca votul este dat pe criterii clientelare. De ce altfel doua cazuri identice, din str. Dobrogeanu Gherea numerele 86 si 121 au avut 29, respectiv 0 voturi pentru? De ce altfel PUZ-ul din str. Baratiei 33 a avut azi 29 de voturi dupa ce in urma cu doua sedinte a avut 0 voturi pentru?

Consilierii PSD si PNL au boicotat votul PUZ-urilor.

PRM a atins azi culmea ridicolului. Dupa ce la amiaza 200 de manifestanti ai partidului in frunte cu seful PRM Bucuresti au manifestat impotriva “mafiei imobiliare reprezentate de PDL”, la ora 18 consilierii generali ai PRM Victor Iovici si Nicusor Stan au votat alaturi de PDL si de PNG. Fara votul celor doi consilieri PRM, PDL si PNG nu ar fi avut majoritatea la niciunul din PUZ-uri.

La votarea PUZ-ului din str. Nisipari 13 s-a produs o eroare de numarare: s-au numarat 28 voturi pentru, 1 vot impotriva si 1 abtinere desi in sala erau 29 de consilieri. Cu toate acestea, presedintele de sedinta Calin Murg a decis ca PUZ-ul a fost legal aprobat.

PUZ-urile cele mai scandaloase aprobate azi:

In str. Baratiei nr. 33 s-a aprobat amplasarea unui etaj suplimentar peste un monument istoric de la sfarsitul secolului XIX, ceea ce strica atat estetica monumentului cat si a zonei istorice in care este integrat. S-a aprobat de asemenea dublarea suprafetei construite din curtea imobilului, ceea ce va produce blocaje suplimentare pe o strada deja aglomerata.

Pe Intrarea Straulesti 1C s-a aprobat triplarea suprafetei construite si marirea inaltimii admise de la P+4 etaje la P+22 etaje.”

nu e dragut? cum isi dau mana cu mana spre binele cetatenilor tipii din PDL, PNG si PRM? pentru binele anumitor cetateni, desigur.

PS stay tuned, Platforma de ONG-uri “Impreuna pentru un oras mai bun” va pregateste ceva in toamna asta. Un joc de legatura intre aspectele orasului ce intra in aria de interes a Platformei: dezvoltare sustenabila, protectia patrimoniului, dezvoltare culturala, urbana, arhitecturala si comunitatea locala. Din care sa aflati ce actiuni desfasoara ONG-urile implicate. Si cum va puteti implica si voi.

Advertisements

4 Comments

 1. “cand politica e-n tromba, dragostea se sucomba” – ca raspuns la intrebarea ta:D

  la restul, let’s see if i got it right: pe de-o parte avem de-a face cu primarii, consilii et al. care sunt manate in lupta de milioane de euro. pe de alta parte, exista o “platforma” de ong-uri, iar aceste ong-uri vor sa faca un “joc”. si nu orice joc, ci unul de legatura. conceptual, frate!

  cu alte cuvinte, are you out of your minds?! parca si-l vad pe primul chirurg al tarii, flancat de primarii de sectoare, hahaind gros, iar armata de consilieri in spatele sau ranjindu-si danturile. asa vreti sa opriti interese uriase, prin jocuri de legatura?!
  chiar, ce mai e si “platforma” asta de ong-uri?! s-a nascut din spuma berii de la “butoaie”, sau din aburii ceaiurilor cu fitze?

  macar daca acesti platformisti ar alerga cate o zi in jurul fiecarui santier; ar fi fun pt. 5 secunde si ar mai da de lucru “ziaristilor”.

 2. frate, ca sa zic asa, da’ nu la asta se rezuma munca ONG-urilor. ce legatura are?
  tocmai – e un eveniment de prezentare in fata publicului a activitatii lor. sau cel putin asa am inteles eu.

 3. nu crezi ca e timpul actiunii si cu atat mai putin al prezentarii?

  casele alea sunt distruse – unele sunt Patrimoniu, apropo, ce face Tweety?

  platforma se prezinta, consilierii voteaza, buldozerele incep sa scarmene, platformele scriu platforme (m-am uitat si eu pe site-ul ala – no comment), si hop! avem deja cladiri de sticla usor ilegale.

 4. pai de actionat ei actioneaza, care cum pot. acum doar s-au grupat sub o “palarie” si s-au gandit sa povesteasca si publicului care cu ce se ocupa. cred. om vedea la fata locului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s