sa radem cu emagic si events

dupa ce ieri cei de la Events au anuntat ca se muta concertul Leonard Cohen, mai pe seara a aparut si reactia Emagic:

Laura Coroianu, CEO Emagic: „Ne intristeaza faptul ca un alt organizator de concerte alege aceasta modalitate pentru a-si masca propriile probleme si a crea o imagine falsa in randul mass-media si al publicului. Noi am expus detaliile tehnice companiei Events si am discutat cu reprezentantii acesteia si cu Primaria Bucuresti toate aceste detalii, concluzia oficialitatilor locale fiind de asemenea ca cele doua spectacole pot coexista fara probleme. Pentru a nu intra intr-o polemica inutila, ca producatori ai Tuborg Green Fest si ca lideri de piata in domeniul organizarii de concerte, consideram ca cel mai bun raspuns la asemenea acuzatii nefondate este sa lasam specialistii sa vorbeasca. Domnul Cristian Singer, director Paradigma Group, firma care a asigurat productia tehnica a primului spectacol al lui Leonard Cohen in Romania, poate oferi celor interesati toate argumentele necesare.”

Cristian Singer, director Paradigma Group:  „In cadrul show-ului sutinut anul trecut de artist in capitala (produs tot de compania Events), scena a fost amplasata la o distanta de aproximativ 50 de metri de una dintre cele mai circulate si aglomerate intersectii din Bucuresti, un punct nodal pentru transportul din capitala. Zgomotul generat intr-o asemenea intersectie este la un nivel de decibeli mult mai ridicat decat orice ipotetica reflexie a sunetului din locatia Tuborg Green Fest.Cele doua scene ar fi fost situate la o distanta de aproximativ 600 m una de cealalata,  scena Tuborg Green Fest fiind plasata cu spatele catre cealalta scena, pentru a nu permite transmiterea niciunui semnal sonor catre Piata Constitutiei. Intre cele doua locatii exista un obstacol natural, baza cladirii Palatului Parlamentului si un deal impadurit de 18m, care blocheaza orice perspectiva directa intre cele doua locatii. Sistemul de sunet se adreseaza celui mai indepartat punct situat in finalitatea parcului, deci exista un ecou foarte mic din structura cladirilor din zona, cele mai multe dintre ele fiind situate la 300/400 m distanta de scena. Luand in considerare directia si orientarea vantului, numai vanturile foarte puternice pot intoarce si redirectiona sunetul dintr-o scena in cealalta, dar in acest caz niciunul dintre cele doua evenimente nu ar mai fi putut avea loc, pentru ca ar fi presupus conditiile meteo nefavorabile. Ca o concluzie, nu ar fi existat nicio sansa ca sunetul de pe cele doua scene sa interfereze. Ca parte din productia concertului de anul trecut al lui Leonard Cohen va pot asigura ca zgomotul adiacent asupra locatiei nu ar fi fost mai mare decat cel prezent anul trecut pe Stadionul de Rugby, stadion plasat langa o zona de trafic foarte zgomotoasa, cu tramvaie, autobuze si numeroase automobile trecand la distanta foarte mica de locatie”

acum cateva minute a venit si reactia la reactie, trimisa de echipa Events:

“Ca urmare a declaratiei de presa din partea organizatorilor Tuborg Green Fest, Sorina Burlacu, Director General Events, revine cu precizari legate de mutarea concertului Leonard Cohen pe Stadionul Tineretului Iolanda Balas Soter.

Am luat aceasta decizie impreuna cu AEG Live, promoterul international al turneului lui Leonard Cohen. Consultantii AEG Live au la activ zeci de concerte ale lui Leonard Cohen in intreaga lume. Avem incredere in evaluarile lor, tinand cont de experienta pe care o au la activ in sonorizarea acestui tip de concert. Anul trecut, compania Paradigma s-a ocupat de furnizarea scenei, si nu de sonorizarea concertului lui Leonard Cohen, iar zgomotul unui festival nu este nici pe departe comparabil cu cel al tramvaiului 41 si al autobuzului 330.

Mike Scoble, Tour Manager Leonard Cohen: „Am mai avut situatii in care au cantat trupe la 500m distanta de noi si a trebuit sa asteptam sa termine ei ca sa incepem noi. De asemenea, reactiile publicului la un festival sunt greu de controlat”.

Nu este o decizie comoda. Relocarea implica multe eforturi si costuri suplimentare si nu este un moft. Nimeni nu-si permite mofturi de zeci de mii de euro. Consideram ca grija fata de spectatori primeaza si cel mai important lucru este sa le oferim celor prezenti adevarata experienta Cohen.

Indiferent de declaratiile tehnicienilor contractati de Tuborg si Emagic, riscurile exista. Un festival al berii, cu acces gratuit, este foarte greu de tinut sub control, atat din punct de vedere al zgomotului, cat si al publicului. Nici organizatorii Tuborg Green Fest, nici tehnicienii lor nu ne pot oferi garantia ca festivalul nu va interfera cu concertul lui Leonard Cohen. Tuborg si Emagic au ales data de 4 septembrie si locatia Parcului Izvor in deplina cunostiinta a faptului ca la 500 m distanta se desfasoara concertul lui Leonard Cohen. Un concert anuntat cu aproape trei luni inaintea festivalului Tuborg Green Fest, la care au cumparat bilete mii de spectatori.”

Advertisements

6 Comments

 1. Nu as sugera nicio solutie, desi lucrez (si) in breasla asta a organizatorilor de concerte. DAR, e de retinut faptul ca locatia a fost schimbata dupa ce TGF fusese anuntat. Din bun simt si din logica, eu cred ca organizatorii LC si-au asumat prezenta festivalului in proximitatea concertului lor (sau nu cunosc calendarul de evenimente din Ro, ceea ce ar fi si mai grav). Ca acum nu mai pot oferi platitorilor de bilete vfm, e partea a doua. Nu cred ca Emagic are vreo vina, si nu e ca si cum e organizatorul meu preferat de concerte in Ro. In plus, mi se pare vulgar, oricat de buna e noua locatie a unui eveniment, sa modifici locatia. Unu la mana, inseamna ca nu ti-ai facut planningul cum trebuie cand ai lansat proiectul concertului, doi la mana inseamna ca nu te intereseaza sentimentele celor care au platit deja biletele.

 2. My bad. Emagic is the evil penguin in the story. Acum am vazut pe harta Bucurestiului unde se afla cele 3 locatii si am vazut datele comunicatelor (5 mai, 22 iulie). Dar hmm… cred ca de-aia un organizator trebuie sa-si intinda antenele si sa aiba ochi si in alte companii. Ca sa stie ca nu se pune un alt concert in aceeasi data si/sau in proximitate. Pana la urma numarul de weekenduri din an e acelasi pentru toti, unele luni sunt moarte pentru concerte, so nu ramane decat un set limitat de optiuni.

  Eu astept momentul funny 1 octombrie, cand avem IAMX in Fratelli, Cesaria Evora la SP. Parerea mea ca exista fani amfibieni 😀 Sau ambifani, cum sa le zic?

 3. daca nu era vorba de Fratelli nu aveam nicio ezitare:) asa.. ma mai gandesc
  si da, Emagic a facut un no-no, mi se pare usor penibil sa explici acum, post-coitum, ca scena ta e cu spatele la cealalta si in concluzie “nu permite transmiterea niciunui semnal sonor catre Piata Constitutiei”. haida-de.

 4. leonard cohen la 2 pasi de un festival al berii!!! the very idea makes my skin cringe…
  tanti asta, coroianu, e de un tupeu fara margini, dar nu ma mai mira nimic dupa mizeria (dez)organizarii concertului madonna; emagic astia ar tbui sa se ocupe numai de concerte pt manelisti, sint din acelasi aluat

  oricum, comice si cele 2 postari ale aceluiasi, de mai sus, care se bat cap in cap 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s