idolatrii vane

realitatea.net da de buna stirea conform careia Jordan Chandler, pustiul care il acuzase pe MJ de pedofilie prin ’93, retrage tot si isi cere iertare (tardiv, inutil). nu stiu daca e real au ba, dar nu incetez sa ma mir de vehementa cu care niste oameni au tinut sa ne explice ca ne pierdem in “idolatrii vane” (vorba d-lui Tismaneanu). topul argumentarilor constipate de care m-am izbit pana acum ar fi asa:

1. traian radu ungureanu: “Anii ’80, epoca de glorie a lui Jackson, sînt cei mai nefericiţi ani ai muzicii pop, un cimitir vast de tradiţii şi stiluri abandonate, deformate sau suprimate[…] După Jackson nu rămîne nimic. Muzical, lumea infantilă dansată de Jackson e inexistentă[…] Cu Jackson, muzica pop a devenit un material inform şi indiferent, etern utilizabil, perfect plasat
pentru a umple golul nesfîrşit al vieţii, fără a obliga sau a pune întrebări.”

(daca cititi mai mult aflati si ca Miles Davis e naspa, Jackson a fost influentat de Bee Gees, Nadia Comaneci e o decerebrata iar dupa Hendrix muzica s-a dus dracului complet)

2. mihail neamtu: “Prin faptul ca n-a stiut niciodata ce hram poarta, Jackson defineste in mod pregnant evolutia multiculturalismului apusean. Barbat de culoare neagra, MJ si-a negat atat masculinitatea (printr-o voce efeminata strident), cat si identitatea rasiala (prin schimbarea tenului)[…] V-as intreba, pe fuga: cate carti credeti ca a citit Michael Jackson? Care literatura? Din cate limbi? Din ce secol?”

(daca cititi mai mult aflati si ca prin durerea aratata la moartea lui Michael Occidentul isi implora eutanasia, ca e de preferat sa ascultam un pop curat si parfumat precum cel al Stelei Enache, ca MJ a fost inspirat de zeul Priapus)

3. sever voinescu: “Jackson a fost, evident, un om talentat. După opinia mea, principalul lui talent era acela de dansator. Se mişca uimitor, avea o expresivitate rară a gestului şi, mai ales, capacitatea unică de a succeda mişcări sacadate cu cele cursive. Aud că era şi un mare filantrop. Lăudabil! Altfel, a cîntat mediocru, iar melodiile sale, cu puţine excepţii, sînt de o platitudine totală.”

(daca cititi mai mult aflati si ca peste 44 de ani nimeni n-o sa-si mai aminteasca de Michael Jackson, ca avea fani in toata lumea pentru ca era o aparitie androgina si ne excita pe toti deopotriva ori ca lumea in care traim n-a fost marcata deloc de personalitatea lui de “caz clinic”).

Advertisements

11 Comments

 1. cred si eu ca dl Neamtu (care e Mihail, atentie!) ia premiul I. a facut o analiza ruguroasa (a tras cu ochiul si prin biblioteca lui Michael), atenta, nemiloasa – ca un bun crestin -, chiar daca mortu’ mai era pe laita.

 2. eu l-am pus pe TRU pe locul 1 pt. ca batea campii la fel de gratios despre mai multa lume

 3. TRU e un bou. Nu e prima oara cand scoate niste perle mai mari decat dioptriile ochelarilor sai.

  Mihail Neamtu – parca era la alte sporturi. Teologisme, BS din asta. Sau a zis ca drumul spre nemurire trece prin intelectualul public?

  Sever Voinescu – are mai mult bun simt, da’ parca era parlamentar…nu are legi de facut? ca eu il vad numai in culturalisme de astea pop.

  Si nu stiu de ce fiecare se simte obligat sa isi dea cu presupusul in orice, nu mai scapam de sportul asta national…tin minte cand TRU scria articolele alea furibunde despre Obama, el nefiind 1 minut aici sa vada ce si cum.

 4. sa nu exageram: nu-nseamna k tot ce scrie tru e aiurea – in kestiuni politice le vede bine…
  re: michael is wrong, re: obama was right

 5. cu obama nu le-a vazut – vorbesti de TRU, nu? pur si simplu nu le-a vazut. si nici nu avea cum, pentru ca el era acolo si noi aici. daca iesea McCain cu apucata aia, acum eram in razboi. nu mai pun ca aveam sleahta de pocaiti pe peluza Casei Albe.

  uite, sa iti mai dau un exemplu, care nu cred ca e prea vehiculat in presa din tara. somajul real aici e de peste 16%. e jale, punct. la un asemenea somaj te-ai fi asteptat ca criminalitatea sa creasca tare. ei bine, nu a crescut. deoarece oamenii gandesc “we’re in this together”.

  si mai e si obedienta fata de captain Nemo. cand au fost alegerile si PDL-ul a facut pact cu PSD-ul, tin minte ca a scris un editorial pur si simplu aiuritor in Cotidianul.

 6. ce mi-a placut comentariul asta (semnat ‘maya’) de la un articol (semnat catalin sturza) dspr michael dp hotnews:

  “Comentariile cinico-detasate, verdictele arogante si retrograd crestinoide ale altora nu fac decit sa arate ca se rup singuri de la pulsul si de la vibratia unei lumi care incearca sa acomodeze diferentele, printre altele. In ce scop? Ce valori promoveaza in schimb si, mai ales, cum le demonstreaza acei autori de articole sus-mentionati? Au facut macar vreodata un act de caritate substantial, de exemplu?
  Exista, desigur, un milion de subtexte si de contexte legate de Michael Jackson si de excentricitatile lui, ca si in privinta familiei si a felului cum l-au speculat. Dar prostiile amuzante si cu pretentii din presa romaneasca sint unice…”

 7. misto intrebarea “ce valori promoveaza in schimb si, mai ales, cum le demonstreaza acei autori de articole sus-mentionati?” – a se citi “intelectualii publici”…am uitat autorul. scria la Adevarul Cultural, parca.

 8. pai, ala de care-ai uitat intra la ac categorie! baiat simplu de la tara care-a invatat pe brinci k sa parvina… indivizii astia pastreaza toata viata resentimentul de a nu se fi nascut with a silver spoon in their mouth, asa k supraliciteaza scotindu-ti ochii cu de unde-au pornit & unde-au ajuns
  sint o droaie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s