e-Romanica

“Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a lansat marti conceptul e-Romania, un portal national care va asigura facilitati extinse de informare […]” citesc pe hotnews acum cateva zile. hait! zic, s-a descoperit netul si la noi. ia sa vedem:

-prima “stire”, postata pe site in 7 iunie, zice “Portalul e-România este gata de lansare şi pregătit pentru a primi vizitatorii şi disemina infrmaţii către publicul larg”; e greu sa scrii o propozitie intreaga fara greseli de ortografie, e si mai greu sa iti dai seama ca portalul NU e gata (lansat fiind el dupa inca 10 zile)

-sectiunea e-cultura incepe triumfal cu o propozitie demna de un referat la clasa a doua: “Cultura României este ansamblul de valori materiale si spirituale produse pe teritoriul României“. how interesting, mai draga! (si copy/paste de pe wikipedia)

-tot pe craca e-culturii avem un capitol de “Spectacole virtuale”; care, desigur, are cateva poze naspa, de dimensiuni foarte variabile, fara nicio legatura cu virtualul

-curioasa ce e ala “e-transport“, aflu ca “Transporturile prezinta un rol principal pentru ca asigura legatura între producator si consumator, asigura deplasarea materiilor prime spre centrele de prelucrare, stabilind în acelasi timp legatura dintre localitati si a tarii noastre cu celelalte state. Reteaua de transport din România este destul de variata, aceasta tara situându-se din acest punct de vedere la un nivel acceptabil fata de celelalte tari.” – iarasi referat de scoala primara, actually copiat de pe referat.ro …cat de penibil sa fii?

-iarasi un copy/paste jenant la capitolul e-mediu: “Preocuparile pentru protectia mediului natural s-au facut resimtite inca de la sfârsitul secolului al XIX-lea, când s-a facut tranzitia de la atitudinea de admirare pasiva a frumusetilor naturii la cea activa de actionare pentru protectia ei si de prevenire a exploatarii abuzive a bogatiilor naturale” – dintr-un alt referat care circula pe net din 2006

-sa vedem, dara, cum e cu judetul Constanta, care ma intereseaza direct (si subiectiv): “Judetul Constanta are o veche traditie istorica ale carei inceputuri de locuire umana se manifesta odata cu procesul de antropogeneza (epoca paleolitica)” – cum sa fie, copy/paste dintr-o hotarare de consiliu judetean din 2003

Normal, in footer-ul site-ului avem “© Copyright 2009 – e-România. Toate drepturile rezervate.”

pai ce sa zic… RUSINE!

PS pe prima pagina a aparut la un moment dat mentiunea “Informatiile continute în portal sunt înscrise numai pentru a demonstra functionalitatea acestuia” – baieti, tot penibili sunteti. cu harta aia pe homepage care nici macar NU e in limba romana! si in ce fel mi se demonstreaza functionalitatea site-ului cu niste texte cretine, copiate de ici-colo?

plus fraza asta retarda “În functie de dorinta Dumneavoastra, e-România va comuta spre orice alt site care va poate oferi informatie valida, coerenta, la zi si în locul unde Dumneavoastra va aflati“- informatia depinde de locul unde ma aflu eu??? poate d-aia nu exista barem un link spre cfr.ro la sectiunea de transport, ori spre Ministerul Culturii la sectiunea de cultura

sictir, bai.

LATER EDIT azi (19 iunie) au aparut timid linkuri catre ministerele de resort. uau! in schimb la pagina dedicata Bucurestiului avem numerele de telefon ale primariilor in format vechi, de 7 cifre. cine are chef sa se distreze poate incerca toate prefixele disponibile de retele fixe si mobile. la un moment dat o sa-i raspunda cineva.

daca nu, poate sa injure in direct la MCSI (apropo, care o fi numele real al ministerului, ca titlul afisat pe site-ul lor este “Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei – Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”.. e doo, ele ministerele? daca la anul se schimba iarasi denumirea o sa avem 3 titluri? si tot asa?)

Advertisements

5 Comments

  1. asta e BS-ul clasic cand nu ai ceva gata. iti pot da exemple si de la case mai mari, aceeasi bataie de joc. din cate am vazut pe portalul lor (:D), pare ceva incropit la viteza pentru vreun raport.
    banii s-au dat (multi, sunt sigur!) si rezultatele trebuiau aratate. au legat un coder cu lantul de scaun si i-au zis sa faca intr-o zi ce nu au facut intr-un an. si amaratul a inceput cu copy/paste.

    sau, mai e si posibilitatea ca sunt de-a dreptul oligofreni si atat pot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s