vax albina niet kultura

ca tot ma enervam mai devreme cu MTzR-ul. iaca si cu ICR acum (citez din comunicatul de presa):

“Prin Adresa Ministerului Economiei si Finantelor cu nr. 233.392/10.XI.2008 (inregistrata la ICR cu nr. 10.676/13.XI.2008) se notifica Institutului ca in sedinta de Guvern din 4 noiembrie a.c. a fost aprobat memorandumul “Modul de utilizare a resurselor publice si reanalizarea deciziilor de alocare a acestora in ultima parte a anului”. Acest memorandum INTERZICE INCHEIEREA ORICAROR ANGAJAMENTE LEGALE INCEPAND CU LUNA NOIEMBRIE (cu cateva exceptii, care insa nu privesc activitatea ICR).

Or, Institutul Cultural Roman cu cele 16 institute culturale romanesti din strainatate deruleaza programe care se bazeaza IN EXCLUSIVITATE pe incheierea unor angajamente legale cu institutii de cultura, operatori culturali, persoane fizice si/sau juridice. TOATE programele/proiectele ICR presupun incheierea contractelor pentru drepturi de autor, pentru deplasarea artistilor romani in strainatate, pentru cazarea acestora, pentru inchirierea de spatii (sali de expozitie, sali de concert, cinematografe, teatre etc.), precum si incheierea contractelor de achizitii publice de servicii, implicate de derularea programelor culturale.

Dat fiind specificul de activitate al Institutului Cultural Roman, rezulta cu claritate ca aplicarea interdictiilor stipulate de memorandumul mentionat mai sus implica sistarea completa a activitatii ICR, inclusiv a retelei sale de institute externe. Mai trebuie oare sa spunem ca situatia astfel creata are un impact catastrofal asupra promovarii culturii romane in strainatate si ca ICR se afla in imposibilitatea de a mai organiza inclusiv manifestarile dedicate sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei in mai multe orase din Europa si din lume?”

misto, nu?

Advertisements

4 Comments

 1. combat in alta parte, pe globul teroristei.

  din jalba publicata in 0C, astea mi-au placut cel mai tare:

  “Guvernul a mai luat o decizie menită să asasineze ICR”
  “prezenţa artiştilor noştri în străinătate a devenit, peste noapte, ilegală”

  curat 0TV

 2. oricum icr-ul era o institutie retrograda si imperialista, bine i-au facut. sa vina domnul paunescu ministru si cu domnul vadim consilier, sa stergem odata petele astea de pe obrazul tarisoarei.
  a, si sa-l puna pe dan puric consilier spiritual.

 3. nu mai spune de 2 ori, ca-i faci ziua huliganoglului…
  desi, poate asa, se mai calmeaza/bucura si el, gen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s