viata independenta

ploua aseara si Bucurestiul, comme d’habitude, se blocase in claxoane, injuraturi si randuri-randuri de masini aparute de niciunde si grabite nevoie mare. asa ca am luat metroul, injurandu-l in gand pe inteligentul care a pus gresie lucioasa-sclipicioasa la scarile de la Obor (dorindu-i sa coboare scarile alea in viteza cand o da primul polei).

anyway. nu aveam chef de citit, nici macar de muzica, ma zgaiam aiurea in jur, figurile nu-mi spuneau nimic, am dat peste harta metroului care indica statiile cu acces pentru persoanele cu dizabilitati. 4, mari si late. nici macar 4, daca socotim Gara de Nord 1 si Gara de Nord 2 ca fiind aceeasi mancare de peste. pe langa astea mai avem 1 Mai (unde cica ar fi un lift) si Unirii 1 (platforma verticala inclinata). atat. sa nu te puna dracu sa ai treaba la Muncii, la Grozavesti sau Eroii Revolutiei.

m-am ingrozit gandindu-ma cat de complicata poate deveni brusc viata – si cat de putin (chestie de minute) te desparte de un asemenea modus vivendi. si daca ajungi asa, ce te faci? circuli cu taxiul? cine te urca, cine te coboara, cine are bani de taxi on a daily basis?

azi in reader imi ajunge un post despre asociatia IHTIS, infiintata in 2004 de un grup de tineri cu dizabilitati fizice. e genul de coincidenta pe care nu vreau s-o ignor. oamenii astia incearca sa construiasca un Centru de Viata Independenta. si pot fi ajutati. si nu va cer decat un euro.

mai multe detalii aici.

Advertisements

2 Comments

  1. Pingback: Blog propriu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s