baisers de cinema

mare lansare mare vinerea trecuta la Carturesti Verona – “Sarutari de cinema” a lui Eric Fottorino. in prezenta autorului. si a directoarei de la Editura Trei. plus prezentare de Irina Margareta Nistor si Cristina Bazavan. lume buna, enfin.

premiul de popularitate: doamna cu caciula din public, pe care cu greu as fi putut-o suspecta ca e pasionata de Noul Val francez.

oldie

m-au convins, am cumparat cartea.

rasfoiesc azi, ma izbesc fugar de nume uitate demult, Marlene Jobert, Mireille Darc, “L’homme qui aimait les femmes”, toujours Truffaut, si-atunci vine incet-incet si imi susura la ureche Antoine Doinel cu ale sale sarutari furate, ba nu, era Trenet, si ce daca, eu vreau s-o aud pe Dalida.

Bonheur fané, cheveux au vent
Baisers volés, reves mouvants
Que reste-t-il de tout cela
Dites-le-moi

Advertisements

10 Comments

 1. am fost plecata cateva zile si acolo am dat de atmosfera din cantecele frantuzesti 😉
  ce sa mai zic de edith piaf…mi-ai reamintit, cu postul tau 😉

 2. lovely photo, ma bucur sa-l revad pe Vicentiu (tipul cu ochii de vampir), el a insotit-o pe doamna pasionata de noul val la eveniment? 🙂

 3. @jamilla: in Bucuresti mai greu cu atmosfera, noroc cu youtube
  @raul: cred ca si el, ca noi toti, se holba siderat la doamna cu pricina, incercand sa inteleaga daca a venit acolo ca sa se adaposteasca de frig sau ca sa savureze ceaiul de dupa:)

 4. rideti voi, rideti, dar afla, fata draga, ca doamna cu caciulita pe care cu privirea-ti ironica ai surprins-o in poza este o veterana imemoriala a institutului fr – de pe vremea, adica, cind el era ‘decit’ bibliotheque francaise (cu sediul tot acolo) si doamna isi aducea caciulitele impletite si sacosele la filmele proiectate in hol… (vremurile erau grele)
  cum asta se-ntimpla pe la-nceputul anilor 70 (eu ma aciuam la biblioteca cind chiuleam de la liceu), fa socoteala cam citi ani ar putea sa aiba dinsa 😉

  ps inutil sa mai spun, doamna e NESCHIMBATA! eu cre ca e duhul culturii franceze trimis sa ne bintuie par amur e pur tujur

 5. @leo: radeam de faptul ca doamna parea in filmul ei, cu ziarul, necum in cele ale lui Fottorino:) altfel era misto, cu inelele si margelele si macramelele dumneaei, si dupa cum vezi atragea toate privirile. deci eram geloasa da?
  vreau si io sa fiu asa culturala la 80+ de ani..

 6. mda, ceaiu nu poate fi luat in geanta – decit cu sufertasu, ca-n stambul & salonic 😉
  alte vremuri, alte moravuri…

 7. Doamna cu caciula cred ca e de-a casei la Carturesti, era acolo si la o conferinta despre lansarea unui album Byron. Cu şal, caciula si atentie cu tot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s