in za parc

cand eram mica eram exasperata de ritualul duminical (pe vremea aia nu exista weekend de doo zile, ci doar, uneori “Saptamana Redusa de Lucru”, se-re-le, cum ii zicea lumea in jur), deci cum spuneam de ritualul mersului in parc cu famelia.

unu la mana, parcul (Tabacarie) mi se parea al dracului de departe (acum ajung la el cam in 10-15 minute pe jos, fix cat sa intru la mall-ul aparut in mijlocul verdetii, vivat Mazare).

al doilea, ca nu vedeam rostul preumblarii – oricum eram toata ziua la joaca prin jurul blocului, ma aeriseam suficient, nu trebuia s-o fac in cadru organizat.

al treilea, ca mereu ma imbraca mama in cele mai grrrroaznice haine cu putinta – vara in rochite fara forma (eu, care uram rochitele, ca mi se vedeau genunchii juliti), iarna in paltoane groase care faceau imposibila miscarea, primavara cu niste fesuri tampite, cu ciucur in varf, si neaparat cu plover si geaca sa nu raceasca odorul.

besides, pe vremea aia nu erau tarabe cu suc sau bomboane, ci doar o singura cofetarie in tot parcul unde, in cel mai bun caz, gaseai preambalate si ciocolatele mici, rotunde, nasoale. ce fel de plimbare e aia nerecompensata de ceva bun. urat, urat.

trebuie, deci, ca imbatranesc or something, daca incep sa gust deliciile umblatului lenes pe alei, cu ochii zgaiti la verdeata. daca incep sa ma bucur de razele moi de soare tomnatec si de zacutul cu fundul pe iarba, fara dorinta de a face conversatie sau a rontai ciocolata. daca doo ore in parc mi se par mai atragatoare decat o culturalizare la MNAC sau aiurea. anyway. recomand cu caldura aerisirea fara tinta si program. rontaitul de fire de iarba, fara grija ca au fost pisate de caini. relaxarea neuronala, prrofilactica pentru depresiile de duminica dupa-amiaza.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s