urata cea mai simpatica din lume

da, despre Gianna Nannini vorbesc. deloc urbana-cool-trendy in stilul asta blazat si cam limfatic la moda acum (ala cu pantaloni skinny, muzici electro, pasiune pentru targurile de vintage si artele vizuale, cu cat mai incomprehensibile cu atat mai bine). prin urmare, snobata de publicul cu pricina. tant mieux – mai mult loc pentru noi, restul.

lume pestrita, de toate varstele si culorile, pitzipoance cu italieni burtosi la intrarea VIP, oameni pe la vreo 30-40 de ani dincolo, o regula stupida pentru presa (“ori faceti poze la primele 3 piese si dupa aia va carati afara, ori stati la concert dar nu faceti poze” – am ales concertul, fireste). Arenele nu s-au umplut, dar au fost mai multi spectatori decat ma asteptam, dat fiind ca nu s-a mai auzit de Gianna la modul serios pe la noi de pe la Campionatul Mondial de Fotbal din ’90…

sincer, ma asteptam la o plictiseala. m-am inselat. femeia asta e mai rock decat multi rockeri wannabe pe care i-am mai vazut. are o energie fantastica pentru aia 52 de ani ai ei. ce-i drept, era sa scape odata suportul microfonului, pe care il tot invartea prin aer, dar atat:) outfit caracteristic, costum de piele si camasa alba, o trupa de muzicieni cu chef de treaba, proiectii faine pe ecranele din fundal, voce puternica si fara balbaieli, mai frate ce voce poate sa aiba, incredibil. o vioara la un moment dat, manuita de un tip cu alura de rroman, cineva din public urla “quello non e italiano” – si era chiar romanas de-al nostru, ca ni l-a prezentat.

oameni care fac poze cu iphone-ul, copii care tzopaie langa parinti, ceva mai incolo o doamna bine, haina cu guler de blana, coc, ochelari eleganti, numai ce incepe odata sa danseze si o poti vedea cum se bucura, toti oamenii se bucurau acolo, si eu pe langa ei, am racnit din toata inima la “i maschi” si “meravigliosa creatura”, cu lumea laolalta in delir cu mainile in aer.

si, daca nu aveam eu vedenii, jur ca la “Radio baccano”, in nebunia melodiei si a atmosferei, draguta de Gianna ne-a aratat o tzâtză din dotarea personala (cea stanga, ca sa fiu exacta), moment in care populatia a ramas cateva secunde cu gura cascata, nestiind daca sa fluiere sau sa cante mai departe.

Gianna rulz. serios. am plecat ragusita de acolo, si fericita. si inca nu mi-a trecut.

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s