Freedom for lazy people

ICR reactioneaza oarecum organizat la scandalul expozitiei din New York (despre care scria aici Cezar Paul-Badescu si pune de o conferinta (explicativa?) de presa:

“Institutul Cultural Roman va invita joi, 7 august 2008, ora 11.00, la o conferinta de presa pe tema expozitiei Freedom for lazy people, care poate fi vizitata pana in data de 15 august la New York. Conferinta de presa este gazduita de libraria Carturesti de pe strada Arthur Verona nr. 13. Vor lua cuvantul Horia-Roman Patapievici (Presedintele Institutului Cultural Roman), Corina Suteu
(directoarea ICRNY), Dan Perjovschi (artist vizual), Dan Popescu (galeria H’art, Bucuresti), Cezar Paul-Badescu (jurnalist cultural), Andra Matzal (antropolog). Expozitia romaneasca s-a bucurat de atentia publicului american si este supusa zilele acestea unei intese analize pe canalele media din Romania. Invitatii vor raspunde intrebarilor presei si vor pune in discutie cauzele controversei, misiunea actuala a ICR, structura si arheologia diasporei romanesti din SUA, ca si performantele Institutului Cultural Roman din New York.”
Ora este imposibila, dar sper sa aflu reactii de dupa. Nu ca n-as avea deja o parere, dar uneori sunt fun si explicatiile.

LATER EDIT: am incercat sa urmaresc asa-zisele dezbateri de la TV pe tema asta. n-am reusit. si nu zic doar de Antena 3, care are clar o campanie anti-Patapievici, cu Mircea Badea, atoate-stiutorul Romaniei, dandu-si cu parerea despre lucruri care il depasesc. sau cu Ciutacu, legandu-se de moaca lui Patapievici.
pana si pe TVR Cultural era o domnita incrancenata care insista sa afle de la Corina Suteu pe ce criterii i-a ales pe artistii respectivi. “sa afle” nu reflecta de fapt realitatea din studio. senzatia era ca duduia incerca sa-i sugereze d-nei Suteu ca n-a avut cele mai ortodoxe/romanesti/kosher criterii. ca bine-bine, sunt niste artisti noi, interesanti, e un proiect care a fost dezbatut si aprobat, da’ pe ce va bazati, doamna Suteu, alegerea? cumva pe gusturile si opiniile dvs.? gresit! cum, pe Ion Cristoiu nu l-ati consultat? sau macar pe nefericitii aia din diaspora, textilisti pasionati de goblenuri si alte artefacte cu care ar trebui sa ne mandrim. pai e frumos asa? ia sa punem de o ancheta!
As adopta poneiul ala, daca l-as mai gasi pe undeva.

(Sursa foto: cotidianul.ro)

Advertisements

7 Comments

  1. nu ma duc, dar stiu discutia, am vazut imagini din expozitie, si am o parere. personala.
    probabil ca ICR, fiind finantat de la buget, trebuie sa-si explice alegerile in materie de evenimente. altfel ar fi putut sa ignore linistit bataile de campi ale unor pitecantropi nationalisti.

  2. oops, nu primeste ‘inimioara’…. Era “I Love ICR NY”, cu inima in loc de ‘love’…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s