les chansons d’amour

Vazut ieri Les chansons d’amour. Frumos, foarte frumos. Aveam oarece ezitari, Garrel nu ma pasiona prea tare si ma gandeam ca o sa fie la fel de nesuferit precum in The dreamers, dar m-am inselat. Ma gandeam si ca or sa fie melodii frantuzesti pe care le stiam deja si o sa ma copleseasca jena sentimentalismului. Dar m-am inselat din nou. Filmul e foarte proaspat, Parisul la fel, muzica e misto, actorii sunt tineri si imbucuratori (Gregoire Leprince-Ringuet, o revelatie).

Iesit apoi in seara bucuresteana cu sufletul usor si strazile toate ale mele la picioare. Bucurat, ce mai. De toata candoarea care nu mi se parea deloc ridicola. Aimer pour la beaute du geste. De pianul care strabatea melodiile.

Si nu m-au enervat nici proiectorul care de la un punct incolo a inceput sa se batzaie, nici traducerea absolut oribila (“nu gasesc biletul de la garderoba” a ajuns “nu gasesc mucul de tigara”, “ai tenisi noi?” a ajuns “ai antrenori noi?” etc etc… affreux..), nici cele doua dudui stupide de pe scaunele din fata care se hlizeau deosebit de tare cand incepeau sa cante baietii pe ecran.

Advertisements

2 Comments

  1. ma incearca deja curiozitatea.
    (ca dreamers m-a lasat absolut rece. in afara de picturi ecvestre n-a avut nimic-nimicuta. pentru mine cel putin.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s