iubiri interzise…

…sau cum sa petreci cateva minute bune intrebandu-te de ce actritele romance de o anumita varsta simt nevoia sa racneasca, sa priveasca publicul cu o intensitate paroxistica de ti-e teama ca le-ar putea sari ochii din cap si in general sa exagereze niste gesturi pana dincolo de limita suportabilului.

Si vorbesc aici de Teodora Mares care probabil a jucat o alta piesa, si nu cea adaptata dupa Mishima, o piesa unde avea un rol de nebuna incrancenata avand la baza miticul personaj “femeia nefututa de peste 40 de ani”, si nicidecum femeia indragostita, oricat de smintita ar fi fost indragosteala aceea.
Kana Hashimoto avea scuza ca era de-a dreptul japoneza, iar pronuntia usor stalcita pe alocuri o facea iremediabil simpatica. Si din fericire Marius Manole a salvat partea a doua a spectacolului si a facut sa uitam plictisul cu iz de enervare din prima (asta fara s-o mai mentionez pe Carmen Ungureanu…simply beautiful).
Dar revenind la Teodora Mares, ce se poate spune e ca te calca pe nervi de la prima respiratie pe scena, cand paseste cu incetineala unei demente de profesie, si pastreaza aerul asta inchistat-etichetat pana la final. Nici un pic de chimie cu mica japoneza, nici un pic de imaginatie de genul “cum o fi domne sa simti tandrete pentru persoana asta”, mangaieri idioate la marginea kimonoului care n-ar fi sugerat pasiune nici in cel mai sinistru roman victorian. Pur si simplu Teodora Mares juca altceva. Fara legatura cu iubirea, that’s for sure. Dar n-are a face, e de-ajuns sa mai treaca ceva vreme si o vor numi si pe ea cu expresia aceea odioasa, “marea doamna…”
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s