micul paris? ba marele jeg

paris
in metrou, un negru mai in varsta isi pierde echilibrul la o zdruncinatura si inghesuie o doamna eleganta. “pardon, madame, je suis desole”, doamna zambeste si accepta scuzele, “c’est rien”, toata lumea fericita.
bucuresti
trecere de pietoni langa un refugiu de tramvai, aglomeratie, 3 dudui pe la vreo 18 ani cu role, ciunga mestecata cu gura deschisa si coapse impunatoare. cea mai blonda dintre ele rosteste raspicat catre o alta “hai, fata, da-i in p*la mea, impinge-i si tu pe astia sa se dea la o parte”. “astia” eram noi, ceilalti nefericiti de pe strada.

paris
case inalte, cu multe etaje, un soi de blocuri cu look mult mai civilizat, dar tot piatra pana la urma. insa piatra infrumusetata de proprietar. nici un balconas, cat de mic, fara flori. flori revarsandu-se de la ferestre, de pe terase, peste tot.
bucuresti
lume crizata ca dispar spatiile verzi. blocuri urate si neingrijite, oameni care asteapta sa vina cineva sa faca ceva. flori putine, ici-colo. in schimb, la un moment dat, mii si mii de ferestre impodobite cu inimioara maggi.
Advertisements

2 Comments

  1. Bucurestiul e pur si simplu un oras oriental, ca oricare alt oras oriental (de campie). E incomparabil chiar cu Budapesta, da acolo e deja vestul.
    E un oras sumbru, intunecat, da compatibil cu viata, sa zic asa. Nu e deloc mai toxic ca alte orase, de la Constanta pana la Arad, exceptand eventual Baia Mare, Brasovul sau… sau nimic, ca am dat de capu la tabel.
    Din Constanta scrisei.

  2. Ha, Constanta e mai respirabila (inca), si asta nu din grija lui Mazare (ca ala e preocupat de plasmele pt pensionari si shpagile din Mamaia), ci pur si simplu pentru ca blocurile sunt mai scunde si in fata lor exista ceva mai multa verdeata. dar se va rezolva si asta curand, cum s-a rezolvat si cu parcul Tabacarie.. oricum, daca te sufoci in Constanta poti oricand sa respiri pe malul marii. at least that’s what i used to do.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s