forumistul roman

Iulian Comanescu face, in ultimul numar din Dilema, << portretul-robot al forumistului roman>>. Apar, destul de previzibil, inginerul, suparatul, troll-ul, printesa si spammer-ul. Personal, am cam obosit de chestia asta cu “privirea de inginer” si toate bancurile aferente. De ce ar fi el <<versiunea esentializata […] a frecatorului de menta generic>>? Asta se preda doar la Politehnica? Cei de la Litere sunt intr-o tagma superioara, care ii impiedica sa traga mata de coada la niste cursuri prafuite in fata unor elevi dobitoci? Sau un contabil la o institutie publica are alt entuziasm existential? Cunosc destui corporatisti care o freaca cu succes, pe bani multi ce-i drept, si se desfasoara mai mult sau mai putin inept pe net. Te pomenesti ca publicitarii nu au aer patern, sau devoratorii de re:publik nu sunt convinsi ca le stiu pe toate?

Troll-ul nu s-a inventat in Romanica, altfel l-ar fi chemat zmeu. Sau capcaun. Nici printesa roz cu texte tampite nu cred sa fie o exclusivitate mioritica – or avea si ceilalti falitele lor care stau pe forumuri ca sa PM-uiasca cu imbecilii. Ba chiar unele au dezvoltat o afacere profitabila din fraieritul masculilor cu suflet sensibil care se gandesc sa le trimita niste bani verzi pentru zile negre (subiect vazut de curand la RaiUno, deci, iaca, nu tocmai romanesc 100%).
<<Tipologia de mai sus este desigur restrînsă şi nu acoperă toată masa utilizatorilor […] insă creaturile înşirate mai sus reprezintă într-o oarecare măsură specificul românesc […] umorul trist, timpul liber şi lipsa de scop se văd mai des pe Internetul „nostru“.>> Ei, zau. Sa vezi ca pe la altii forumurile sunt o mostra de intelectualitate rasata, unde vin numai oameni cu bun simt, care isi rup din timpul lor liber foarte dramuit si debiteaza exclusiv perle de intelepciune. Cu scopul bine definit de a-i lumina pe ceilalti, desigur. Dar care ceilalti?
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s